Τάργκα

Βρισκόμαστε στα 1952, εποχή κατά την οποία ο «Γκαούρ-Ταρζάν» του Νίκου Β. Ρούτσου κυριαρχεί στην αγορά των εβδομαδιαίων παιδικών περιοδικών. Όμως ο Στέλιος Ανεμοδουράς, που ήδη έχει στο ενεργητικό του τον αρκετά επιτυχημένο «Υπεράνθρωπο» αποφασίζει να μπει στο παιχνίδι με τον «Τάργκα», ένα ατρόμητο Ελληνόπουλο με ηράκλεια δύναμη που κυριαρχεί στη ζούγκλα με την συντρόφισσά του Μαλόα και τον αστείο ιθαγενή της φυλής των Ζουλού Ατσίδα. Η εικονογράφηση του Byron (Βύρωνα Απτόσογλου) είναι εξαιρετική και η πλοκή των ιστοριών συναρπαστική. Λέγεται πως ο Ανεμοδουράς επινόησε το όνομα του ήρωά του από τα πρώτα συνδετικά των ονομάτων των ηρώων του Ρούτσου, ΤΑΡ-ζάν ΓΚΑ-ούρ. Η έκδοση δυστυχώς σταμάτησε στα 24 τεύχη.


Μια εκτενή παρουσίαση από τον Γιώργο Βλάχο μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιό του «Δεινοθήσαυρος»:-----------------

  #1) Ο Κυρίαρχος της Ζούγκλας

Το πρώτο τεύχος του Τάργκα όπου η γλαφυρή πένα του Ανεμοδουρά σκιαγραφεί την προσωπικότητα των ηρώων. Για λόγους ομοιομορφίας του αρχείου PDF έχω μετατρέψει το κεντρικό δίφυλλο της εικονογράφησης. Για όσους το θέλουν στην αρχική του μορφή παρατίθεται πιο κάτω. 

Ευχαριστίες στον φίλο Γιώργο Βλάχο που μου επέτρεψε να επεξεργαστώ το σκαναρισμένο τεύχος που παραθέτει στο ιστολόγιό του, όπου μπορείτε να το βρείτε αυτούσιο.

http://dinothesaurus.blogspot.gr/2011/06/1.html

Download PDF


Το κεντρικό δισέλιδο
4 σχόλια:

 1. Εξαιρετική δουλειά! Μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, όταν τα καλοκαίρια μαζευόμαστε το πρωί στη γειτονιά, και κάτω από μια σκιά περνάγαμε όλο το πρωί η παρέα διαβάζοντας Μικρό Ήρωα, Γκαούρ Ταρζάν, Γκρέκο ο Ήρως των Γηπέδων!
  Αλήθεια, θα βάλετε ιστορίες του Γκρέκο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς αυτές οι αναμνήσεις μας ώθησαν Ανδρέα να μαζέψουμε ότι μπορούμε και να τα βάλουμε εδώ για όποιον θελήσει να κάνει αυτό το ταξίδι. Θα βάλουμε και Γκρέκο και ότι άλλο ανασύρουμε από τα βάθη του μπαούλου.

   Διαγραφή
 2. Σας παρακαλώ μη ξεχάσετε και τις συνέχειες του Υπεράνθρωπου,Ζούγκλα-Ταρζαν,Γκαούρ-Ταρζάν,και την υπόσχεση σας για τον Μ.Ταρζάν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα σας,καλό Μήνα.Περιμένουμε νέες αναρτήσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή